Kjære Barnevernspedagoger i Akademikerforbundet:

Her kommer et lite sommernyhetsbrev fra styret i Barnevernspedagogene i Akademikerforbundet. Vi har hatt en aktiv vår, og ser frem til en god sommer før vi bretter ermene opp igjen for innsats i høst.

Fagkonferansen 5.-6. september!

Rett etter sommeren arrangerer vi endelig fagkonferanse! Vi har fått et spennende program og gleder oss veldig til å treffe dere!

Har du husket å melde deg på? Husk at Akademikerforbundet dekker alle utgifter. Du må krysse av for overnatting. Se programmet og påmeldingsinformasjon her: https://kurs.akademikerforbundet.no/konferanse-i-regi-av-bia-2022-2022016

Valg av nytt styre på fagkonferansen:

Valgkomiteen er i gang med sitt arbeid og sender følgende hilsen:

«Er du en stolt barnevernspedagog som ønsker å bidra inn i arbeidet med vår fagpoltikk og utvikle vår profesjon? Nå har BiA eksistert noen år, og det er på tide å gjennomføre et valg på nytt styre. Dette valget skjer på BiA konferansen i september.

Valgkomiteen trenger innspill på medlemmer som ønsker å være med i det nye arbeidende styret. Vi vil at det nye styret skal bestå av barnevernspedagoger som brenner for faget sitt, som ønsker å bidra i feltet og syns det er spennende å få være med og påvirke.

Valgkomiteen består av Åshild Sandtorp Johnsen (leder), Kjetil Andreas Ostling og Britt-Eva Eriksen Strand. Ta kontakt med oss om du synes det kunne være spennende å være med i styret eller du vet om noen som vi burde spørre. Ta kontakt på messenger, eller mail: ashildj@viken.no.»

Akademikerforbundet og UNIO og hovedtariffoppgjøret 2022

Les om resultater fra årets tariffoppgjør her Lønnsoppgjøret 2022 (unio.no) eller her https://www.akademikerforbundet.no/nyheter/varens-vakreste-eventyr/

Vi vil bli flere!

Vi har fortsatt plass til mange flere i fellesskapet vårt! Kjenner du barnevernspedagoger eller andre som har lyst til å bli med – send dem denne lenken. Et forbund for deg?

Institusjonskonferansen 2022 i regi av Norsk Barnevernsamband

BiA er med av Norsk Barnevernsamband som arrangerer Institusjonskonferansen 2022 på Lillestrøm 31. oktober-1. november. Årets tema er "Barn og unges hverdag og utvikling i standardiseringens tid - kompetanse, samarbeid og handlingsrom i miljøterapien". Bli med: https://gyroconference.eventsair.com/institusjonskonferansen-2022/

Fagpolitikk

BiAs leder Anne Grønsund og Barne- og familieminister Kjersti Toppe

Barnevern og utdanning:

Vår leder Anne Grønsund har ved flere anledninger møtt barne- og familieminister Kjersti Toppe den siste måneden. Tema har vært utvikling av barnevernet. BiA er opptatt av hvordan myndighetene støtter opp om ledelse og styring av barnevernet i kommunene. Videre mener vi at fagintegrert master for barnevernspedagoger er viktig for utviklingen av barnevernet. Vi vil fortsette å jobbe med å fremme våre synspunkter inn mot Barne- og familiedepartementet, Kunnskapsdepartementet og stortingspolitikere.

Barnevernsutvalget:

Siri Ellefsen Selvnes fra styret jobber på i referansegruppa for barnevernsutvalget. Hun er en viktig stemme for oss der. Fagintegrert master i barnevern: Perry Myhre Remøy og Ellen Galaasen fra styret møtte 3. juni de ansvarlige for den fagintegrerte masteren i barnevern ved Universitetet i Agder 3. juni. De har en spennende utdanningsmodell der studentene har praksis gjennom alle 5 år. Vi vil fortsette å følge denne utdanningen tett, som en god modell for hvordan en fagintegrert master kan se ut. Medvirkning og makt: Vår leder Anne Grønsund og gode medlemmer Veronika Paulsen og Nina H. Sinding Larsen har skrevet en viktig kronikk om hvem som skal ha definisjonsmakt over barnevernets kunnskapsgrunnlag i anledning debatten som følger av forholdene rundt Forandringsfabrikkens praksis. Vi som barnevernspedagoger har et ansvar her, og det å jobbe med medvirkning på system- og tjenestenivå lokalt har aldri vært viktigere. Les mer her: https://psykologisk.no/2022/05/hvem-skal-ha-definisjonsmakt-over-barnevernets-kunnskapsgrunnlag/

Med ønske om en riktig god sommer fra oss i styret i Barnevernspedagogene i Akademikerforbundet
Ved nestleder Ellen Galaasen
Kontakt: ellen.galaasen@gmail.com, tlf. 98619828
 

Akademikerforbundet
Tollbugata 35
0157 Oslo
Tlf.: +47 21 02 33 64
Web-redaktør: Astrid T. Sørland
post@akademikerforbundet.no

Utviklet av Imaker as