Etterlyser strengere krav til ansatte i barnevernet

10.08.2015. Anne Grønsund, leder for barnevernspedagogene som er organisert i Unio-forbundet Akademikerforbundet, etterlyser strengere kompetansekrav for å få jobbe i barnevernet.

- Barnevernsloven sier ikke noe om hvilke kvalifikasjoner en saksbehandler i barne- vernet skal ha. Det gjør at det er veldig stor forskjell på hvilken kompetanse ansatte i barnevernet har, sier Anne Grønsund, leder for barnevernspedagogene som er organisert i Akademikerforbundet til Aftenposten.

Til Aftenposten sier hun at barnevernloven sier for lite om hva barnevernsansatte skal kunne, og at tydelige kompetansekrav må inn i lovverket.

- Innenfor skole- og helsevesenet er det en del kompetanse som det kreves at alle som jobber innen sektorene har. Slik burde det også være i barnevernet, sier Grønsund til avisa.

Felles nasjonale retningslinjer kan være en løsning

Grønsund får støtte av barneminister Solveig Horne. Til Aftenposten sier Horne at hun ser behovet for mer kompetanse i barnevernet.

- Det er viktig at de alle som jobber i barnevernet, har solid kompetanse. Felles nasjonale retningslinjer kan være en løsning som sikrer dette, sier hun.

Hele artikkelen kan leses på Aftenposten nett.


Siste nyheter

Medlemsnytt (27.01.2023)
Tariff 2023 (27.01.2023) 

Akademikerforbundet
Tollbugata 35
0157 Oslo
Tlf.: +47 21 02 33 64
Web-redaktør: Astrid T. Sørland
post@akademikerforbundet.no

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as