Smarte apper for studenter

Som student på farten, kan det være greit å ha noen gode apper på mobilen. Her kommer det noen gode tips fra studentutvalget til hvilke apper som det kan være lure å ha. Dette er ikke en komplett liste. Hvis du tenker at noe mangler eller har tips om nye nyttige apper, ta kontakt!

Skolerelatert/produktivitet

Studentbevis

Studentbevis

Dette er et digitalt studentbevis som gjør samme nytten som papirvarianten. Bruk den bl.a. hos studentsamskipnadene og kollektivtransporten. OBS! Kun gyldig når du har betalt og semesterregistrert deg.

Khan Academy

Gratis fagstoff, ja takk! Khan Academy tilbyr oss gratis opplæring i flere ulike fagområder som matematikk, informatikk, vitenskap, økonomi og finans, kunst og humaniora.

Duolingo

Smart språk-app hvor du kan lære deg ett nytt språk eller flere. Appen har de mest populære språken

Memrise

Dette er også en god språk-app, har godt utvalg av språk her og. Har et annet oppsett enn duolingo. Kan være en god idé å bruke begge for litt variasjon.

Evernote

Dette er ikke bare en digital notatbok, den har mange gode funksjoner som kan være nyttige for studenter og den kan synkroniseres mellom flere enheter. Det finnes en betalt premiumversjon for de som ønsker det.

Habitica: Gamify Your Tasks

Hvis du har en tendens til å prokrastinere og legge vekk arbeidsoppgaver til en annen dag, så har du her en ganske artig måte å få ting gjort på mens du har det gøy!

Transport

RuterBillett

Kjøp av billetter til bussen i Oslo-området. Det finnes sikkert også apper for andre deler av landet, sjekk enten opp app-store eller kollektivtransportens nettsider.

NSB

Kjøp av togbilletter, gjelder for hele landet.

Google Maps

Hvis du har flytta til et nytt sted og trenger å finne frem. Eller for deg som har dårlig retningssans, neida, den er også fin å bruke til å finne frem den ene butikken du har lett lenge etter og ikke klarer å finne ved å vandre rundt.

Sparing av penger

Finn.no

Finn.no

Her kan du kjøpe og selge brukt/nytt. Gratis greier finner du også. Kanskje finne noen billige pensumbøker, eller en ny sofa?

Mattilbud

En veldig grei app som samler opp aller rabatter og tilbud de ulike matvarebutikkene har. Da får man snappet opp de beste tilbudene og spart mye penger.

Studentpakken

App med tilbud rettet mot studenter, disse deler også ut goodiebags for studenter ved semesterstart med varierende innhold + et rabatthefte. Husk å ta en hvis du ser dem!

TooGoodToGo

En utrolig god måte spare penger på mat på. For reduserte priser kan du kjøpe mat som mest sannsynligvis hadde blitt kasta på kvelden fra butikkene. Både du som kjøper og de som selger kan ha god samvittighet når vi slipper å kaste så mye brukbar mat.

Underholdning

Pinterest

Utrolig smart app som lar deg lage egne moodboards digitalt. Om du skal planlegge arrangement, finne inspirasjon til aktiviteter og eller hvor du ender opp med å sitte fordypet i 4 timer med DIY prosjekter som aldri kommer til å funke.

TED

Hvis du nå allikevel skal prokrastinere når du har en oppgave å skrive, er TED plassen. De har mange interessante foredrag om all verdens temaer. Du lærer alltid noe nytt når du tar en tur innom, og du får et fornuftig avbrekk.
 

Akademikerforbundet
Tollbugata 35
0157 Oslo
Tlf.: +47 21 02 33 64
Web-redaktør: Astrid T. Sørland
post@akademikerforbundet.no

Utviklet av Imaker as